BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

divendres, 13 de maig del 2011

BESCUIT DE LLIMA I LLAVORS DE ROSELLA

Aquesta recepta la vaig traure del llibre Simple treats, un llibre de dolços vegans, vaig fer unes xicotetes modificacions, perquè hi havia algun ingredient que no tenia. És un bescuit boníssim, molt bo per a esmorzar o berenar.

Ingredients (12 porcions no molt grans)
1/4 tassa oli de gira-sol
1/4 tassa de "sirope de arce" (si no en teniu poseu més llet de soja)
1/2 tassa de llet de soja
1/4 de suc de llima
1 cullerada sopera de ratlladura de llima
1 cullerada de postres d'extracte de vainilla
1 cullerada sopera de llavors de rosella
1/4 tassa de sucre
2 tasses de farina
1 cullerada de postres de rent de rebosteria
1 cullerada de postres de bicarbonat de cuina
1/2 cullerada de postres de sal

Encenem el forn a 180º.
D'una banda barregem l'oli, el "sirope", la llet, la llima, la ratlladura i la vainilla.
En un altre bol barregem el sucre, les llavors, la farina tamisada i la resta d'ingredients. Afegim els ingredients humits, si veiem que la barreja queda molt seca afegim més llet de soja (jo en vaig afegir). Ho aboquem en un motlle i ho posem al forn. Cuinem 40' i ho deixem refredar abans de desemmotllar i deixar gelar del tot damunt d'una reixa.

Nota: Jo ho vaig tindre solament 20' al forn ja que vaig utilitzar motlles individuals.
          A la fotografia no es veu bé el color, però ix més clar i més groc per la llima


divendres, 6 de maig del 2011

Polenta amb pimentons

Ingredients (2 persones)

100 gr de polenta sense coure
600 ml d'aigua
1 ceba petita tallada en cubs
1 dent d'all premsat
1 cullerada de postres de tomàquet concentrat
timonet
sal
pebre negre

1/4 de pimentó roig
1/2 pimentó verd
1 tomàquet
3 tomàquets secs
75 gr de tempeh
oli
sal
germinats
1/4 de carabassí



Preparem la polenta segons les instruccions del paquet. En una paella sofregim l'all i la ceba. Ho aboquem a la polenta ja preparada, afegim sal, timonet, el tomàquet concentrat i pebre, ho remenem i tastem per rectificar algun ingredient. Posem en un motle i reservem.
Tallem la resta d'ingredients en cubs. Calfem oli en una paella i sofregim els pimentons i el carabassí. Quan estiguen un poc tendres afegim els tomàquets secs i el tempeh, sofregim 3' més aproximadament, afegim el tomàquet i ho cuinem un parell de minuts. Afegim sal.
Desemmotlem la polenta i servim amb les verdures i un grapat de germinats.