BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

dimarts, 23 de febrer del 2010

CIGRONS AMB CARABASSA



Els cigrons m'encanten, són una font important de proteïnes i a més un aliment barat i molt usual a les nostres cuines.
Ací deixe una recepta dels que vaig fer l'altre dia amb verdures que tenia per casa, estaven ben bons.


2 persones

-cigrons
-un tros de carabassa (no molt gran)
-1 carlota
-1/2 nap
-1 api
-julivert
-1 creïlla
-1 dent d'all
-una pastilla de brou vegetal ecològica
-sal i oli

Tallar la verdura a trossos xicotets i sofregir uns minuts a l'olla amb un poc d'oli, afegir els cigrons i posar aigua tapant tots els ingredients (però no molta més). Posar el foc al mínim i tapar l'olla. Quan l'aigua vullga afegir el brou, remenar i deixar fins que els cigros estiguen al nostre gust.
Cal vigilar l'aigua, perquè no en falte mai.

Els meus cigrons tardaren 2 hores més o menys.
Una vegada estan els podem posar atmetlla picada per damunt






dilluns, 22 de febrer del 2010

Un nou descobriment, les carmanyoles

Molta gent ha de menjar fora de casa sovint, i açò pot ser molt avorrit, menjar al restaurant resulta car, i és bastant difícil trobar un menú vegà.

L'opció més econòmica és dur el mejar fet de casa, amb les carmanyoles.

Fa poc em vaig comprar el llibre Comida sana en fiambrera, és de cuina bio vegetariana (no vegana), però dóna molt bones idees. El llibre es divideix en tres classes de portaviandes: japoneses (bento), angleses (lunch-boxes) i franceses (casse-croûte). Al llibre també assegura que les receptes es preparen en mitja hora màxim, un gran avantatge, perquè un dels problemes del mejar per endur és que de matí no tenim molt de temps per fer el menjar.
A més l'autora dóna bons consells sobre la preparació, conservació dels aliments, etc.
Una altra cosa que atrapa del llibre són les fotografies, et menjaries tots els plats, els colors vius i alegres predominen, m'encanten.
Ja he fet alguna recepta, la dels scons, que son com uns panets menuts i redons que es fan molt ràpidament. Per a ser la primera vegada no estaven gens malament (em recordaven un poc a les pites en el sabor) dins portaven cogombre, mostasa, iogur de soja i tamari.
Al llibre també s'explica com fer sushi i onigiri